Publikácók: Hajóvásárlás: Gondolatok in EnglishÖsszegyűjtöttem egy-két gondolatot. Érdemes volt megfontolnia vásárlás előtt.

Az eladó személye

Nehéz kérdés, főleg, ha brókerrel tárgyaltam. Érdemes volt jobban megismernem a hajótulajdonosokat. Az ember alapján tudtam következtetni a hajóval való viszonyára. Szerencsém volt. Egy nagyon precíz és megbízható német öregúrtól vásároltam. Amikor a hajóról kértem az első részletesebb leírást, a fotók mellett küldött egy névre szóló adásvételi szerződést, amelyben tételesen felsorolta a hajó hibát. A hajóval együtt megkaptam 20 évre visszamenőleg a papírokat, még az eredeti gyári prospektust is.

Szerelem vagy megfontolt döntés?

Ha beleszerettél a hajóba, tudatosan várni kezdtem. Nem hagytam, hogy az érzelmeim vezéreljenek. Eltelt egy-két nap, és kezdtem reálisabban látni. Újra mindent átgondoltam. Nem azért vettem meg a hajót, mert szépnek láttam (bár ez is fontos). Azért, mert megfelelt azoknak az ismérveknek és árnak, amik nekem is megfeleltek.

100-as szabály

  • Minden 100 emberből, aki a földet meg akarja kerülni, csak 1 jut el arra a odáig, hogy hajót vegyen.
  • Minden 100 hajóvásárlásból csak 1 jut el oda, hogy felkészüljön az útra.
  • Minden 100 felkészültből csak 1 indul el.
  • Minden 100 elindultból csak 1 kerüli meg a földet.

Casco biztosítás

Ha a hajón volt casco biztosítás, akkor elmentem a biztosítóhoz, hogy vállalják-e továbbra is a biztosítását a hajónak szemle nélkül. Rákérdeztem, hogy volt-e a hajónak kárbejelentése. Erre persze nem válaszolhatnak (hivatalosan), de azt már elmondhatja, hogyha nem volt rajta kár.Látogatók ezen az oldalon 2009.04.13. óta:   4685874