Hajónapló: Rebak munkák 2019 in English

     2019.01.29 - 2019.02.26                                   ««   1/2 oldal   »»

Ugrás oldalra:12

 

Megkezdődtek a hajó munkálatok. A propellert próbáltuk melegítéssel levenni saját magunk, de nem sikerült, mert annyira rá volt szorulva a csavartengelyre. Egy szakembert kerestünk a marinában, aki segített lehúzni.
Még egy embert küldött nekünk a gondviselés, Chris formájában, aki pont most csiszolta le hajójának az alját egy tuti kis géppel. Ezt gyorsan meg is szereztük tőle, mert neki már úgysem volt rá szüksége (csak csiszoló fejet kell még hozzá szereznünk).
Közben finn barátaink is itt vannak a marinában, akik most egy új bocit építenek maguknak, ezért egy-egy ebédre vagy sörre összefutunk velük is néha.


3. nap, 2019.01.31. Csütörtök, Levetkőztetjük a hajótestet

A hajónk utoljára Új-Zélandon volt kinn a vízből. Most levetkőztetjük a hajótestet és hagyjuk a parton kiszáradni. Tengernyi időnk maradt erre, mert a Rotor most itt fog dekkolni egy kis ideig a kikötőben. Addig új kalandok várnak ránk szárazföldön és vizen..

Vigyázz, kész, rajt...


4. nap, 2019.02.01. Péntek, A csiszolás kemény munka a melegben

Kemény munka ebben a melegben. még szerencse, hogy találtuk ezt az mezőgazdasági hálót, mely jól takarja a napot és átjárja az a csekélyke szellő, ami itt van a kikötőben. Amúgy folyik rólunk a víz, de muszály beöltözni, mert az algagátlós por amint a bőrfelülettel érintkezik, allergiás kiüteséket okozhat, melyek nagyon-nagyon viszketnek..


7. nap, 2019.02.04. Hétfő, Lépésről lépésre

Lépésről lépésre haladunk a vetkőztetéssel, csak lassan de azért haladunk. A legjobb időszak a csiszoláshoz a reggel és a délután, mert ekkor kezd kicsit hűvösebb lenni. Közben más projektekbe is belevágunk a hajón pl. víztartály kitisztítása és az orrkabin újra festése-kárpitozása.


8. nap, 2019.02.05. Kedd, Egy újabb felület

Egy újabb felület következik a mai napra.


12. nap, 2019.02.09. Szombat, A víztartályt is kitisztítjuk

Az utóbbi időben a víztartályunk alján alga ülepedett meg. Nem is csoda, hiszen volt, hogy kezeletlen vizet tudtunk csak szerezni hozzá (pl Tioman szigetén). Kinyitottuk a víztartály fedeleit, hogy kiszárítsuk és kitisztítsuk..


13. nap, 2019.02.10. Vasárnap, A pihenőnapokat megérdemeljük

Elkirándultunk Telagára. Egyik hajós ismerősünknek van itt egy robogója, amit kölcsön kaptunk..


15. nap, 2019.02.12. Kedd, Lopós majmok nehezítik a haladást

Ott a farka! - és a tojás maradvány is
A majmok úgy elszemtelenedtek a marinában, hogy már semmilyen ételt nem lehet előhagyni. Mindent jól el kell zárni. Éppen feltettem a tojást főzni, mikor bejött egy skype-hívás. Az egyik nagy fogú hím majom seperc alatt fenn volt a fedélzeten (a létrán jött fel) és már ki is vette a még lágy tojást a fazékból. Ahogy észrevettem rákiabáltam, de addigra már minden csupa tojás volt a kokpitban. Nem elég a nehéz csiszolás, most takaríthatjuk a fedélzetet is!


18. nap, 2019.02.15. Péntek, Kívül-belül csiszolunk

Nekiláttunk az orrkabin kicsiszolásának is..

 
Folytatás a következő oldalon...
Ugrás oldalra:12

 
Látogatók ezen az oldalon 2009.04.13. óta:   4370334