Hajónapló: Marquesas-szigetek in English

     2007.07.11 - 2007.07.29                                   »»   3/3 oldal   ««

Ugrás oldalra:123

 
...folytatás az előző oldalról

19. nap, 2007.07.29. Vasárnap

Reggel még néhány citromot begyűjtöttünk a partról és áthajóztunk a szomszédos öbölbe, ahol egy kis település volt, és ahova ezúttal egy nagy kirándulóhajó is érkezett Tahitiről. A sziget lakóinak ifjabbjai kis műsorral készültek a látogatóknak, amiről mi lemaradtunk, de a kirakodóvásárt még láthattuk. A helyiek tikiket, korabeli szépen kifaragott harci eszközöket és ékszereket árultak, igen drágán. A település templomját is virágokba öltöztették, ahova a szigetlakók idősebbjei vonultak vissza kis
imádságra. Marquesas lakói katolikus vallásúak.
A templom mögötti kis út a hegyre vezet egy kereszthez és Krisztus szoborhoz. Ezt másztuk meg és visszafele néhány banánt is begyűjtöttünk az útról..


20. nap, 2007.07.30. Hétfő

Hiába érkeztünk korán reggel a pici boltba a faluba, kenyerük nem volt (csak egyszer van egy héten, szombaton). Vegyünk legalább egy kis virslit, de miután az eladó átszámolva 1000 Ft-ot kért érte, mintha tűzes lett volna, úgy dobtuk vissza a hütőbe.engedtük el.
Visszahajóztunk Vaitahuba, ahol kenyér szintén nem volt, de a húsáru olcsó volt (2 kg. csirkeláb átszámova 1000 Ft) és ismét kaptunk hozzá ingyen pomplemousses-t. Sajnos, így hajóstársainknak sem tudtunk bagetett szállítani házhoz, vagyis hajóhoz. Mivel mi indulni készültünk elbúcsuztunk Hafskip-től és Dingo-éktól és ha kenyérrel nem is, de sok gyümölccsel a fedélzetünkön délután 1-kor elindultunk francia Polinézia egy másik sziget-csoportjához a Tuamotu-hoz.
Marquesas szigeteinek mindössze 6 nagyobb szigete lakott a körülbelül 12-ből. Ezekből, mi 3-at látogattunk meg. A következő sziget-csoport kicsit több szigetből áll, de nem mindegyik hajózható. Az indulás pont ésszerű, mert telihold van és a Tumotuhoz érkezéskor nem árt egy kis holdfény.
Folytatás rögtön a következő részben...

.


21. nap, 2007.07.31. Kedd

.

Ugrás oldalra:123

 
Látogatók ezen az oldalon 2009.04.13. óta:   3245072